Aboa Medica – Papaijaentsyymi imeskelytabletit / 90tabl

12,20 

Ainesosat: Makeutusaineet (sorbitoli ja mannitoli)*, sukroosi, kalsiumkarbonaatti, paakkuuntumisenestoaine (rasvahappojen magnesiumsuolat), entsyymit (papaiini, proteaasi, alfa-amylaasi), papaija-aromi, stabilointiaine (mikrokiteinen selluloosa), papaijanhedelmäjauhe.

Annostus: 1-3 tablettia päivässä, imeskellään tai pureskellaan aterian jälkeen.

Category:

Description

Mitä entsyymit ovat

Entsyymit ovat kemiallisia reaktioita vauhdittavia katalyyttejä, yleensä proteiineja, jotka eivät itse muutu tai kulu reaktiossa, vaan toimivat ikään kuin erikoistyökaluina. Entsyymit ovat ihmiselle tarpeen tuhansissa eri tapahtumissa. Ne nopeuttavat elintärkeitä reaktioita pilkkoen tai rakentaen aineita. Entsyymit ovat välttämättömiä mm. lihasten kasvulle ja ruoansulatukselle.

Mistä entsyymejä saa

Entsyymejä muodostuu terveessä elimistössä tarpeen mukaan. Lisäksi niitä on ravinnossa, eniten kuumentamattomassa ruoassa. Esimerkiksi proteiineja pilkkova entsyymi papaiini uutetaan ravintolisäkäyttöön papaijahedelmästä. Entsyymejä valmistetaan myös luontaisen fermentaation avulla.

Entsyymeillä on eroa

Kullakin entsyymillä on oma ideaalinen ympäristönsä, jossa se toimii parhaiten. Useimmat ihmisen entsyymeistä toimivat parhaiten noin +37 asteen lämpötilassa. Sen sijaan pH-alueen eli happamuuden vaatimukset vaihtelevat suuresti; esimerkiksi elimistön nesteiden pH 7,4 on lähellä neutraalia, kun taas mahalaukun entsyymit toimivat parhaiten happamassa ympäristössä (pH 1-3).

Entsyymien aktiivisuuden ilmaisemiseksi on kullekin entsyymille oma yksikkönsä. Eri tyyppisten entsyymien yksiköt eivät siis ole vertailukelpoisia keskenään. Lisäksi mittaamiseen on käytössä erilaisia standardeja, mikä osaltaan hankaloittaa vertailua.

Entsyymit nimetään yleensä vaikutuksensa tai ”kohteensa” mukaan käyttäen päätettä -aasi. Esimerkiksi proteaasit pilkkovat proteiineja, ja laktaasi pilkkoo laktoosia eli maitosokeria. Poikkeuksiakin nimeämissääntöön on, kuten proteiineja pilkkova pepsiini.

Ainesosat: Makeutusaineet (sorbitoli ja mannitoli)*, sukroosi, kalsiumkarbonaatti, paakkuuntumisenestoaine (rasvahappojen magnesiumsuolat), entsyymit (papaiini, proteaasi, alfa-amylaasi), papaija-aromi, stabilointiaine (mikrokiteinen selluloosa), papaijanhedelmäjauhe.

Annostus: 1-3 tablettia päivässä, imeskellään tai pureskellaan aterian jälkeen.

*Sorbitolin ja mannitolin liiallisella käytöllä voi olla laksatiivisia vaikutuksia.

Annostusta ei saa ylittää. Säilytettävä lasten ulottumattomissa.


Ravintolisät eivät korvaa monipuolista ja tasapainoista ruokavaliota eikä terveitä elämäntapoja.


Aboa Medica – Papayaenzym sugtabletter

Vad är enzymer

Enzymer är katalysatorer som påskyndar kemiska reaktioner. De är oftast proteiner som själva inte förändras eller förbrukas i reaktionen, utan fungerar som specialverktyg i kroppen. Enzymer behövs i tusentals olika processer i människokroppen – de påskyndar livsviktiga reaktioner genom att bryta ner eller bygga upp ämnen. Enzymer är nödvändiga bland annat för muskeltillväxt och matsmältning.

Varifrån får man enzymer

En frisk kropp bildar enzymer efter behov. Dessutom finns de i maten – mest i rå, oupphettad föda. Till exempel enzymet papain, som bryter ner proteiner, utvinns ur papayafrukt för användning i kosttillskott. Enzymer framställs också genom naturlig fermentering.

Skillnader mellan enzymer

Varje enzym har sin egen optimala miljö där det fungerar bäst. De flesta enzymer i människokroppen fungerar bäst vid cirka +37 °C. Däremot varierar kraven på pH, det vill säga surhetsgrad, mycket: kroppsvätskornas pH 7,4 ligger nära neutralt, medan enzymerna i magsäcken verkar bäst i en sur miljö (pH 1–3).

För att uttrycka enzymers aktivitet används specifika enheter för varje enzym. Enheterna för olika typer av enzymer är därför inte jämförbara med varandra. Dessutom finns det olika standarder för mätning, vilket gör jämförelser svårare.

Enzymer namnges vanligtvis efter sin funktion eller sitt ”mål” med ändelsen -as. Till exempel bryter proteaser ner proteiner, och laktas bryter ner laktos, det vill säga mjölksocker. Det finns också undantag från regeln, som pepsin, ett enzym som bryter ner proteiner.

Ingredienser: Sötningsmedel (sorbitol och mannitol)*, sackaros, kalciumkarbonat, klumpförebyggande medel (magnesiumsalter av fettsyror), enzymer (papain, proteas, alfa-amylas), papayasmak, stabiliseringsmedel (mikrokristallin cellulosa), papayafruktpulver.

Dosering: 1–3 tabletter dagligen, sugs eller tuggas efter måltid.

Överdriven användning av sorbitol och mannitol kan ha laxerande effekt.

Den rekommenderade dosen får inte överskridas. Förvaras utom räckhåll för barn.


Observera: Kosttillskott ersätter inte en varierad och balanserad kost eller en hälsosam livsstil.